La Festa Major de Gràcia (2010)

Del 15 al 21 d'agost, es celebren un any més la Festa Major en el barri de Gràcia, en Barcelona, en una edició on s'ha volgut potenciar més la festa diurna, incrementant-se el número d'activitats dirigides a un públic familiar.



En la seu del districte s'ha montat una exposició sobre els 200 anys de les festes de Gràcia. Es desconeix exactament la data inicial de celebració d'aquestes festes, tenint-se només documentació des del 1817.



Comencem el peregrinatge anual pels carrers guarnits pels Jardinets de Gràcia, i el primer carrer que ens trobem és el del carrer Mozart, on hi ha una Invasió alienígena amistosa, ambientada amb planetes, OVNIs i extraterrestres (onzè premi).





Seguim cap a la Plaça de la Vila, on s'està celebrant una batucada. Darrera de la torre campanar, trobem els guarniments dedicat al terror, amb un casalot encantat envoltat d'un feréstec jardí, amb plantes amb tenebroses i abruptes formes. També tenim bruixes, làpides, vampirs, un robot-home i altres detalls per anar descobrint (terçer premi d'honor).






Les bruixes fent les seves pòssimes va tindre el premi del millor detall artístic d'aquesta edició.






Seguim pujant Gràcia amunt, i es pot veure el carrer La Perla, engalanat de cabaret, que evoca al Paral·lel del segle XIX i a l'ambient dels seus històrics cabarets (desè premi).

















Arribem al carrer guanyador del primer premi d'honor i màxim favorit de cada any a emportar-se'l, el carrer Verdi, ambientat en un bosc surrealista, amb grans arbres i centenars d'insectes de plàstic.



Apart del premi major, també va aconseguir fer-se amb els premis a la millor reutilització, innovació i millor entrada o sortida.








Passem pel plàstic i la llum en el carrer Providència, on es combina la llum amb peces de plàstic de diferents colors, per aconseguir una suggestiva combinació (dotzè premi).





En la Plaça Rovira i Trias, podem veure el guarniment que ha guanyat el segon premi d'honor, la seva posició més alta; el Jardí Somni Rovira, on flors i plantes, i una original il·luminació, ambienten un viatge oníric per aquesta plaça gracienca. Aquestes sensacions visuals han estat creades per Jordi Andreu Fresquet, que es poden emportar-se'n a casa, ja que l'últim dia es realitza una subhasta, per donar-li's una segona oportunitat a aquests elements efímers...













Com és tradició, el carrer Joan Blanques de Dalt, dedica el seu guarniment a una cançó, triant El meu carrer, de Joan Manel Serrat, que la va composar pensant en el Poble Sec, però fàcilment transportable a Gràcia (vuitè premi).















El següent tram, el carrer Joan Blanques de Baix, dedicat a la Prehistòria, on els seus veins s'han agafat la llicència d'imaginar com era aquest barri fa una pila de mil·lions d'anys, amb dinosauris i personatges que tenen cares conegudes de l'actualitat (novè premi).










Dins de Comix, en el carrer Bruniquer, ens trobem amb personatges com Mortadelo i Filemon, el gat Fèlix, Mafalda, Superman, Bob Esponja... que fa crear fantasia i il·lusió als més petits de les cases (cinquè premi).









En l'hivern del carrer Puigmartí, ens endisem en un ambient hivernal, encara que s'estigui a mitjans d'agost, amb abets, neu i altres ornaments (dissetè premi).





El primer tram del carrer Fraternitat, entre Tordera i Siracusa, està dedicat a les quatre estacions, que es succeeixen entre aquest tram de carrer, amb un gran castell d'arena en el seu portal (quinzè premi).



En aquesta paleta de colors i sensacions s'ha volgut representar les estacions de l'any que s'associen a estats d'ànim, colors i elements naturals, en una representació de la continuïtat, del cercle vital que no té fi, i que es retroalimenta periòricament.

El següent tram de Fraternitat, entre Tordera i Joan Torres, ens trobem amb el Modernisme, amb un decorat que vol homanetjar a la Casa Batlló i altres mostres de l'arquitectura modernista (quart premi i guanyador del millor sostre).















En el carrer Tordera, passegem i entrem en un típic mercat municipal, com els graciencs de l'Abacería o Llibertat (sisè premi).















En el carrer Llibertat, entrem en Territori Robot, on androides, robots d'alcades diverses, són el centre d'un paisatge amb naus espacials i altres màquines (tretzè premi).







I l'últim carrer que visitem enguany és el Manga en el carrer Progrès, en un escenari amb personatges del manga japonés de l'exitosa sèrie Bola de Drac (setè premi).



Apart d'aquests carrers, destacar també altres carrers que guarneixen com els de Berga, Sant Pere Martir o la Plaçeta de Sant Miquel.


** Les fotos van estar preses el dia 18/08/2010 i les corresponents als programes dels carrers, de la web oficial de la festa http://www.festamajordegracia.cat/.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.