Capadòcia. Ortahisar


Ortahisar és un bon exemple dels pobles que conformen la Capadòcia, amb les seves cases de pedra, carrers inclinats, xemeneies de fades, esglésies i un kale, una gran fortalesa de pedra al mig de la població.
Dinem en un restaurant que també és museu etnogràfic, el Culture Museum, en el qual es recrea particularitats de la cultura local per les seves diverses sales: tècniques d'obtenció de llana, del tractament de la seda per la fabricació de kilims i catifes, tècniques de l'agricultura tradicional...Davant del museu, es troba una petita mesquita, la Abdioglu Camii, que segons una inscripció data del 1258.

La fortalesa d'Ortahisar és una titanica mola de pedra d'uns 90 metres que va ser ocupada des del període hitita. Des de lluny sembla ser un túmul de roca aparentment inhabitable, però a mida que et vas apropant, es pot veure com hàbils mans van esculpir la roca fins a convertir-la en un nínxol habitable, ocult als ulls dels enemics i suficientment ampli per allotjar tota una comunitat.Tornar a Turquia
Tornar a la Capadòcia

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.