Per la Capadòcia

Dia 12 (Dijous 25/08/2011)


Després de deixar Antalya, visitar el museu de Mevlana en la ciutat de Konya i dinar en un caravanserail, a mitja tarda arribem a la Kapadokya (Capadòcia), una regió històrica de l'Anatòlia Central que agrupa vàries províncies actuals del pais, i on passarem els darrers dies del nostre viatge.





Aquesta zona destaca per la seva formació geològica única en el món que li dóna un caire de paissatge lunar, amb formes capritxoses que l'erossió ha creat durant milions d'anys, i suficientment dèbils per a què l'ésser humà construís les seves morades en la roca.






Abans d'anar cap a l'hotel i canviant el programa original, per a tenir més temps els dies següents, visitem la Vall d'Ilhara, on podrem caminar pel seu gran canyó durant aproximadament una hora. La visita és molt ràpida, sense gaire explicacions i només veient alguna de les nombrosses esglésies cristianes que es pot trobar en aquest indret.



L'hotel que ens allotgem és el Nevsehir Dinler, a les afores de Nevsehir, capital de la província que porta el mateix nom, i ben ubicat i aprop dels llocs que hem de visitar els dies següents.

Dues excursions opcionals ens ofereix el guia per propers dies, per disfrutar-ne al vespre, a més del programa contractat: un és veure la dança dels dervixos (25€) i l'altra és un espectacle folclòric (30€). Gent del grup està interessat, però com no hi ha suficient gent interessada en anar-hi, es suspén les dues excursions.

Dia 13 (Divendres 26/08/2011)


Es el dia en que farem una de les activitats més recomanades i comentades a fer en la Capadòcia: pujar en globus i veure part de la regió des de dalt del cel. Ens aixequem a les 5h i és una experiència inolvidable que expliquem en el següent enllaç En globus per la Capadòcia.




Tornem a l'hotel a les 8h per esmorçar, i sortir a les 9h en autocar cap a la Vall de Pasabag, un indret on domina les xemeneies de fada en forma de fong, i on tenim 1 hora de temps lliure per donar un tomb.




La següent visita és una de comercial, i concretament a Bazaar 54, un centre d'artesania de catifes. Després d'ensenyar-te en 5-10 minuts part del procés de com les fan, ens tanquen en una habitació, on ens conviden a tè i beguda, i començen a ensenyar-nos catifes i més catifes, a veure si en comprem una. Com a establiment oficial del govern turc, t'indiquen que hi ha les més altes garanties de qualitat i certificació i que t'ho envien a casa sense problemes.



Abans de dinar, fem una aturada en la Vall de Devrent, més coneguda com la Vall del Camell o de la Imaginació per les seves formacions rocoses amb semblança d'animals i altres figures.


Dinem al poble d'Ortahisar i concretament en un restaurant que també conté un museu etnogràfic anomenat Culture Museum. Es un dels dies en el qual el dinar ens ho porten a la taula i no és buffet. Dins de la qualitat mitja/baixa que hem anat tenint, és un dels dies en el qual encara mengem bastant bé. Després de l'apat, una mica d'estona per passejar pels voltants, i poder veure d'una mica més aprop la gran atracció del lloc: el seu castell, una gran fortalesa de pedra de 90 metres que vigila tota l'àrea.




Seguidament, tornem a l'autocar i a pocs quilòmetres, un altra de les grans atraccions de la Capadòcia: Göreme, un museu a l'aire lliure amb les seves esglésies cristianes excavades en la roca.





Abans de tornar a l'hotel, fem una última parada a Uçhisar, un altre poble on destaca el seu castell inmens de roca. Per tenir poc temps, només podem fer un tomb pels voltants del castell i veure més formes curioses de les roques a les afores del poble.



Arribem a l'hotel bastant aviat, en comparació amb els altres dies, i baixem a la piscina, però ens trobem que l'aigua està molt gelada, ja que es troba mal ubicada, ja que tota la tarda no li dóna el sol, i combinat amb que les temperatures són més baixes en aquesta regió. Després de sopar, i amb una son que ens persegueix a la gent que ens hem aixecat aviat per fer l'excursió en globus, acabem el dia gaudint de la victòria del Barça per dos zero al Porto, i aconseguint així la seva quarta Supercopa Europea de futbol.


Dia 14 (Dissabte 27/08/2011)

Sortim a les 9h de l'hotel cap a un centre artesanal de joies, el Göreme Onyx. Com els anteriors cops, aquesta visita és un simple pretext d'intentar-te vendre productes. Hi ha diferentes sales, i gairebé un venedor per persona del grup t'acosa per a què compris algo.

Sortim agobiats i algo emprenyats d'allà i ens dirigim cap al poble de Çavuşin amb un dels assentaments més antics de la regió i una ciutat fantasma excavada en la pedra amb un laberint de cases, escales, rampes i palomars tots abandonats. Amb cautela, podem accedir-hi i endinsar-nos dins d'ella. Al voltant, més formes capritxoses fruit de l'erossió.


El següent lloc que visitarem és una de les múltiples ciutats subterrànies de la regió. Ens toca la de Yeralti Sehri. La part visitable no és molt gran i la visita se'ns fa curta. A la sortida, una persona que aten una de les botigues de souvenirs, ens ensenya un llibre de la Capadòcia on surt ell de jove dins de la ciutat. Ell va ser qui va descobrir aquesta ciutat subterrània.




Abans de dinar parem en un mirador on podem admirar la Vall dels Caçadors, anomenat així perque la majoria dels habitants es guanyaven la vida caçant. Les vistes són espectaculars.









Dinem en el Kaya Hotel d'Uçhisar, en un restaurant tipus bufet, i amb un balcó que fa de mirador de la Vall dels Coloms.






Ens tornen a deixar als voltants del castell d'Uçhisar, i amb una hora que tenim de temps lliure, pugem adalt, i poder veure l'àrea que l'envolta des d'una vista previlegiada.

Tornem cap a l'hotel ben aviat, i després de descansar una mica, donem un tomb amb altres companys del grup, per Nevsehir.

Dia 15 (Diumenge 28/08/2011)

Ultim dia del viatge en el qual deixem l'hotel a les 11:30h per anar cap a l'aeroport de Nevsehir, situat a uns 30km, prèvia parada en un supermercat on comprar algo per a dinar, ja que aquest dia no ho tenim inclós. Es l'aeroport més petit en el qual he estat. A l'hora assenyalada sortim en vol directe cap a Barcelona, i tornem a casa després de disfrutar dues setmanes coneixent Turquia.






Index de Turquia

Entrades ampliades dels diferents llocs:

La Vall d'Ilhara
En globus per la Capadòcia
Les Valls de Pasabag i Devrent
Ortahisar
El Museu a l'aire lliure de Göreme
Uçhisar
Çavuşin
La ciutat subterrània de Yeralti Sehri

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.