Viena. El Prater i l'ONU City

Arribem al Wiener Prater, en el tramvia, que ens deixa al costat de l'estació de Praterstern. El Prater és un dels llocs més populars dels vienesos amb el parc d'atraccions més antic del món i la seva nòria gegant, emblema de la ciutat. Situat entre el riu Danubi i el seu canal, durant molts segles va ser utilitzat com a vedat imperial de caça fins que es va obrir al públic el 1766, per Josep II. L'avinguda central, la Hauptallee, va ser durant molt de temps, d'ús exclussiu de la noblesa i dels seus servents. En el 1895, en l'extrem occidental del Prater, s'inaugurà el parc d'atraccions amb barraques, berenadors i llocs de wurst (embotits) per als ciutadans de Viena.


El 1896, l'enginyer anglés Walter Basset va construir la nòria gegant de 60 metres d'alçada, anomenada Ferris, i que va quedar immortalitzada en El tercer home, la novel·la de Graham Greene que Orson Welles va dur al cinema. Durant els últims dies de la Segona Guerra Mundial, en 1945, els bombardejos i el foc van destruir gran part de la nòria, i només 15 de les 30 cabines són les originals. La nòria es mou molt poc a poc que permet oferir unes vistes espectaculars del parc i de la zona d'atraccions, però èls dies que estavem per allà, tot el parc romania tancat i no vam poder pujar-hi. Només vam poder donar un tomb per allà i veure les desenes d'atraccions que hi havia.


Tornem cap a l'estació, per agafar el metro, i baixar-nos dos parades més enllà, en el Donauinsel per a veure de primera mà el Donau, el riu Danubi, el qual ja havíen vist en Budapest. Es el segon riu més llarg d'Europa, després del Volga, amb més de 2.800km que van des de la Selva Negra d'Alemanya, fins a la desembocadura en el Mar Negre, en Rumania,


Vist el riu, que baixa tranquil, i a una parada més de metro, el Kaisermühlen Vienna Int. Centre, en el marge esquerre del Danubi, trobem el Vienna International City (VIC), o també conegut com l'UNO City, un colossal complex d'edificis i campus que allotja les oficines de l'Organització de les Nacions Unides en Viena, sent les terceres del món que hi ha, després de les de Nova York i Ginebra. També és una de les seus de l'Agència Internacional d'Energia Atòmica (IAEA).


Dissenyat i construït per l'arquitecte austriac Johann Staber, entre els anys 1973 i 1979, el VIC està format per sis torres d'oficines amb planta en forma de Y, que envolten el cil·líndric edifici de conferències.





El 1989, es va complementar el Centre amb un gran Centre de Congressos, amb nombrosses sales i capacitat per a gairebé 10.000 persones. Al voltant, podem veure més edificis d'oficines i vivendes de dissenys espectaculars.






Retornem al centre històric, on visitarem la Mozarthaus, per 8€ amb la Vienna Card, situada al carrer Domgasse número 5, tocant a la Catedral. Es una de les cases on va viure Mozart a Viena, concretament durant els anys 1784 i 1787. D'aspecte senyorial, no es conserva gairebé res de l'època. La visita la fem acompanyada d'una audiogioa, i ens intenten presentar la vida i obra del músic, en diferents nivells d'exposició. La seva vida en aquesta casa és molt teòrica, doncs no se sap com realment vivia, i amb explicacions molts llarges, la visita se'ns fa molt pesada i avorrida, i gens recomanable.








I amb això acabem la visita cultural de Viena. Abans de tornar a l'hotel i descansar, per marxar a l'endemà a primera hora del matí, entrem a comprar, aprop de la Catedral, les típiques galletes Manner, que estan molt bé de preu, i n'adquirim uns quants paquets, després d'una degustació que pots fer en la mateixa botiga.




Tornar a Viena

3 comentaris :

  1. Molt bona entrada sobre Viena i moltíssimes fotos per complementar-la. Gràcies per compartir aquest post amb tothom.

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres per seguir-nos...

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.