Itàlia. Roma (III): Piazzes Venezia i di Spagna

Al final de la via dels fòrums, hi ha la Piazza Venezia, centre de Roma i confluència de les vies de tràfic. La plaça està franquejada pel Palazzo Venezia, construït per ordres del cardenal venecià Marco Borbo (futur Papa Pau II). A l'altre costat, es pot veure la monumental estructura dedicada a Vittorio Emmanuelle II, el primer rei de la unificada Italia. Va ser construïda entre els anys 1885 i 1905. A partir de l'any 1921, es va incorporar la Tomba del Soldat Desconegut.



D'aqui anem cap a la Fontana di Trevi, construïda l'any 1732 per Nicola Salvi. Adosada a la part posterior d'un palau, la font assenyala la fi de l'aqüeducte Acqua Vergine. La figura central de Neptú està franquejada per dos tritons: un d'ells tratant de domar un voluntaríos cavallet de mar i l'altre conduïnt un animal dòcil, describint d'aquesta manera els contrastats estats d'ànim de la mar.

Acabem el primer dia en la Piazza di Spagna, nom que es déu a que al costat hi ha l'ambaixada espanyola. Francesco de Sanctis dissenyà la Escalinata entre els anys 1723 i 1726 pel rei Lluis XV. La Piazza té una forma de rellotge d'arena i també hi ha la font Barcaccia de Bernini. Com en la Fontana di Trevi, sempre hi ha una gran afluència de turistes.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.