Munich (I): La ciutat vella (sud)

Aprofitant dies pendents de vacances de l'any anterior, començo l'any anant a Munich, del 9 al 14 de gener, després de barrejar diferentes destinacions. Tant la capital de Baviera, com els seus voltants, ofereix moltes possibilitats i excursions vàries, com anirem veient més endavant.

(09/01) Arribo al migdia a Munich, i en l'aeroport agafo el tren de rodalies de la línia S1 i després el metro per anar a l'Apart Hotel & Residences Munich-Giesing, fer el check-in i deixar la maleta. Una vegada fet tot això, cap al centre, que al ser hivern es fa de nit molt aviat...

Una ruta posible és la següent: començar per Karlsplatz i acabar en Isartor Platz, o fer-la al reves. En Karlsplatz, es troba el Karlstor (Porta de Carles), anomenada asi en honor al príncep elector Carles Teodor, el qual va demolir les velles muralles per tal que la ciutat pogués expandir-se. Passant per la porta, ens trobem amb la via més comercial d'Alemanya (molt semblant al Portal de l'Angel de Barcelona), amb tota mena de botigues i centres comercials. També hi ha esglésies, el museu de caça i pesca, la cerveseria més antigua de Munich, l'Augustinerbräu.

A mig camí, hi ha la Frauenkirche (1468-88), una església gòtica que es seu de l'arquebisbat de Munich i Freysing. Aquesta imponent construcció feta de maó, amb les torres que arriben als 100m, alberga la tomba de l'emperador Lluis IV de Baviera, en un monument de marbre negre.

A continuació s'arriba a la Marienplatz, el centre neuràlgic de la ciutat, on domina el Neues Rathaus (Ajuntament nou), que es va construïr entre els anys 1867 i 1919. La façana està decorada amb escultures que rememoren aconteixements històrics i llegendes de Baviera, sants locals i figures al·legòriques. El rellotge disposa d'un mecanisme on hi ha una sèrie de figures que a certes hores (no en totes), es fiquen en funcionament, representant dues fites de la ciutat.







En la part oriental de la plaça, hi ha el Altes Rathaus (Ajuntament vell), que data de 1480, però que ha sofert vàries reconstruccions des d'aquells dies fins avui... entre elles, la de després de la segona guerra mundial. Actualment, alberga el museu de la joguina.


Un carrer darrera de la plaça hi ha el Peterkirche (Església de Sant Pere). Ha tingut també vàries transformacions, i pot pujar-se a la torre, coneguda com l'Alter Peter (el vell Pere), per 1,5€, on hi ha les millors panoràmiques de la ciutat, podent veure's la Merienplatz, la Frauenkirche... i al firmament es pot veure també la Olympiaturm (Torre Olímpica) i l'Allianz Arena (el nou estadi de futbol).


Baixant de la torre, es pot anar al Viktualienmarkt (mercat d'alimentació), una plaça amb diferents stands que venen tot tipus de carns, fruites... Seguint el carrer principal, des de la Marienplatz, s'arriba a Isartor (porta Isar). En la seva torre sud, hi ha el Valentinmussäum, museu dedicat a l'actor i comediant Karl Valentin.

Passant la porta, ben aprop, en el carrer Thomas-Wimmer-Ring 1, hi ha un lloc d'informació, on reservo una excursió per a visitar els castells de Linderhof i Neuschwanstein, a l'endemà.

Abans d'anar a sopar i tornar a l'hotel, passo per la Hofbräuhaus, la cervesseria més popular i que com sol passar en aquests llocs, majoritàriament està copat de turistes.

1 comentari :

  1. Com sempre molt currat, documentat i amb fotos espectaculars!!

    Miquel

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.