Munich (VI): Oberschleissheim

(14/01) L'últim dia m'arribo a Oberschleissheim. Una població dels voltants de Munich, coneguda pels seus tres palaus situats en els jardins del Hofgarten i el Flugwertf Museum, un museu d'aeronaútica, que també forma part dels Deutsches Museum. Es pot arribar amb el S-Bahn S1 (el mateix de camí a l'aeroport), i les coses a veure estan aprop de la mateixa estació i ben assenyalitzades.

El palau de Schleissheim va ser ampliat, per ordres de l'elector Maximilià Emmanuel, a partir de l'any 1701, i volia competir amb Versalles. Com s'ha comentat, està format per tres palaus, distribuïts en:




L'Altes Schloss (palau vell) va neixer com una modesta residència rural, a finals del segle XVI per ordres de Guillem V. Es va anar afegint diferentes motllures i pintures, pel seu fill, i va ser reconstruït després de la Segona Guerra Mundial.




A continuació ve el Neues Schloss, de 330m de façana amb un interior ben ric. Allotja una galeria de pintura barroca.



I al final, després de passejar pels jardins i el canal principal, hi ha el Schloss Lustheim, un petit palau barroc que allotja una col·lecció de porcelana Meissen.





Va ser l'únic dia amb boira, el que va fer no poder tirar fotos panoràmiques de tot el complexe, i disfrutar de la seva bellesa.











I amb això, s'acaba aquest viatge a Munich. De retorn a la ciutat, i esperant la hora d'anar a buscar la maleta i agafar el vol de tornada, vaig matar el temps anant de rebaixes per les botigues del centre de la Marienplatz.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.