Capadòcia. Uçhisar


Ben aprop de Göreme, es troba el punt més elevat de la Capadòcia; la ciutat d'Uçhisar, amb el seu impressionant kale, o castell, que s'assembla a un formatge gruyere o un formiguer, amb els nombrossos forats que es veuen des de l'exterior, i s'assembla molt al d'Ortahisar.



Com en altres llocs que hem anat veient i que veurem, van ser els cristians els que van modelar les estructures troglodites de l'entorn. En l'interior del kale es van començar a habilitat vivendes i altres estançes necessàries per a la seva forma de vida i poder-se defensar dels atacs àrabs. Al llarg del temps, els seus habitants es van extendre al voltant del castell, forjant la ciutat d'Uçhisar. Durant l'època otomana, Uçhisar va ser el centre administratiu de la província. El decliu de la ciutat va iniciar-se quan Damad Ibrahim Pasa, un ministre de l'imperi otomà va decidir trasl·ladar la capital cap a Nevsehir.



Per entrar al kale, s'ha de pagar una entrada d'unes 4TL. Moltes de les habitacions i sales estan connectades amb escales, túnels i passatges. No es pot visitar la majoria d'elles, degut a l'erosió del temps i el mal estat de les dependències.




Adalt de tot, tenim una magnífica panoràmica en 360º de la Capadòcia. Sepulcres simples de l'època bizantina també podem trobar al capdamunt. Les xemeneies de fades que es poden veure al Nord, Oest i Est d'Uçhisar eren usades com a tombes durant l'època romana.










En la ciutat podem trobar apart de les botigues de records i souvenirs, nombrossos cafès i hotels que aprofiten les roques troglodites, per a gaudiment del visitant.





Un dels altres atractius naturals d'Uçhisar és la Vall dels Coloms, que va des de la ciutat fins a Göreme. La vall es pot recorrer, però nosaltres només vam veure una panoràmica, el dia que vam dinar al Kaya Hotel, des de la seva terrassa. Aquests colomars eren utilitzats per la població nativa des de temps remots per a obtindre fertilitzant naturals dels excrements dels coloms.





Tornar a Turquia
Tornar a la Capadòcia

1 comentari :

  1. quins records... nosaltres hi varem estar farà un parell d'anys i va ser genial. També en vaig parlar al meu bloc llavors.
    Una abraçada

    http://malviatge.blogspot.com

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.