Escapada a Viena

El primer viatge del 2012 ens porta al cor d'Europa i de l'antic Imperi Austrohongarès, Viena, des del 7 a l'11 de gener. Són 5 dies, però l'últim dia no el podem contar, ja que tornem pel matí. Amb 4 dies hi ha més que suficient per coneixer tota la ciutat, i en el cas que es volgués fer una excursió a les afores de Viena, algun dia extra sempre va bé.

DADES GEOGRAFIQUES



En el cor d'Europa, es troba la ciutat de Viena, en alemany Wien, capital de la República d'Aústria. Amb més d'un 1,6 milions d'habitants, el riu Danubi i un dels seus canals passa pel centre de la ciutat. Està aprop de la frontera amb Eslovàquia; de fet, Bratislava i Viena són les dues capitals que estan més aprop de tota Europa.




EL CLIMA

La seva situació propera als Alps fa que Viena tingui un clima continental, amb precipitacions durant tots els mesos. De fet, cada dia que hi vam estar, em major o menor mesura sempre ens va ploure. Els hiverns són freds, amb temperatures que giren al voltant dels 0 graus. Encara que ens vam trobar amb aquestes temperatures, esperavem més fred del que vam sentir.



TRANSPORTS

Mentre que la tornada era directa, l'anada va ser amb escala a Munich. Entre vol i vol teniem al voltant d'una hora, i l'embarcament es feia aprop de la porta per la qual arribarem. O sigui, que no vam haver de patir o correr, buscant l'enllaç.

El plà de vols va ser:

Anada amb Lufthansa

LH1817 - De BCN (07/01/2012 07:50) a MUN (07/01/2012 09:55)
LH2328 - De MUN (07/01/2012 10:55) a VIE (07/01/2012 12:00)




Tornada amb Austrian Airlines

OS397 - De VIE (11/01/2012 10:30) a BCN (11/01/2012 12:55)



Una vegada s'arriba a l'Aeroport Internacional de Viena i en la zona de recollida de maletes, es pot comprar la Vienna Card i el bitllet d'autobus d'anada i tornada al centre de Viena (també es pot comprar el bitllet al pujar a l'autobus al xòfer). Hi ha un parell o tres línies que et porten, apart del tren. Davant de l'aeroport, i seguint les senyals indicatives, hi ha les línies d'autobusos. En el post número 3, hi ha la línia que es dirigeix a Morzinplatz-Schwedenplatz (U), sense cap aturada intermitja. El preu d'anada és de 7€ per persona i el trajecte dura uns 20m. Al comprar la Vienna Card, ens descompten 1€. Una vegada en el centre, el transport públic ens pot portar a tot arreu, amb les seves línies de metro (U-Bahn) i tramvies.

VIENNA CARD

Com altres ciutats europees, Viena disposa d'una tarjeta, la Vienna Card, que inclou transport gratuit (la millor avantatge de totes) i descomptes en museus, botigues i restaurants. El preu és de 18,50€ i pot utilitzar-se durant 72 hores. La vam comprar a l'Aeroport; els descomptes són molt minsos, i tenint en compte que no fas servir molt els transports públics, no val molt la pena adquirir-la.



L'ALLOTJAMENT


L'hotel d'aquest viatge és un **** estrelles, i ben aprop de Morzinplatz, on ens deixa l'autobus de l'aeroport, i a 5 minuts de Stephenplatz, en plè centre històric. Concretament és el Mercure Wien Zentrum.





L'habitació, encara que no molt gran, és molt còmoda i amb decoració i mobiliari algo diferent d'altres hotels típics. L'esmorçar és de tipus buffet, i molt complet: formatges, panets diversos, yogurts, bacon, pastisseria diversa...





ALTRES

Documentació necessària: com a estat membre de la Unió Europea, només cal el DNI o passaport.
Idioma: l'idioma oficial és l'alemany.
Moneda: l'euro(€).


ITINERARI REALITZAT

Dia 1. Arribada a Viena, El districte de Stephansdom (I), el Barri de l'Ajuntament i el Freyung
Dia 2. El Barri Jueu, el Hofburg, el Teatre de l'Opera, la Hundertwasser Haus
Dia 3. El districte de Hietzing, el Schönbrunn, un passeig per Grinzing i la Cripta Imperial
Dia 4. Per Karlsplatz i el Belvedere, el Prater i l'ONU City.
Dia 5. Tornada a Barcelona

2 comentaris :

  1. Que guay nen! I la Sacher com estava? suposo que boniiiiissima -Fèlix-

    ResponElimina
  2. I amb un cappucino, humm!! tot molt bó :-D

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.