Aigues-Mortes (Llenguadoc-Rosselló)

Al cor de la Camarga (*), es troba Aigues-Mortes, que va ser fundada per Lluis IX, en l'any 1240, per a disposar d'un port d'accés al Mediterrani i realitzar intercanvis comercials amb Itàlia i l'Orient. Per atraure la població, el rei va concedir a la ciutat una carta de previlegis evitant-li pagar impostos. Des del seu port, va partir en dos cops cap a les creuades.

Els seus sucesors, Felip III i Felip IV continuaren la seva obra i feren construïr les muralles. Degut a que el port es cobria d'arena i una vegada la Provença es va incorporar a França en l'any 1481, Marsella va recollir el seu testimoni com a interès estratègic.

20 torres al voltant de 1634 metres de muralla protegeix la ciutat. La més característica és la de la Torre de Constance, erigida en l'any 1242, disposa d'un diàmetre de 22 metres i una alçada de 33 metres. Va ser usada com a pressó. Es pot visitar, a l'igual que donar un tomb per dalt de les muralles, previ pagament d'una entrada.

Entrant per la porta principal, es pot anar passejant pels seus carrers plens de souvenirs i cafeteries. Lo més destacat és la Església de Notre-Dame-Des-Sablons, de mitjans del segle XIII i la plaça de Sant Lluis, al bell mig de la ciutat, on s'erigeix la estàtua de Lluis IX.

A pocs quilòmetres de la ciutat, es troba la Torre Carbonnière, situat enmig de marismes, era pas obligatori per anar a la ciutat. De la seva terrassa, es té panoràmica sobre la Petita Camarga.

(*) La Camarga és una regió natural plena de llacunes on hi ha un parc natural amb una important població de flamencs.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.