Bèlgica. Gant

Diumenge 25 de novembre, agafem el mateix tren del dia abans, per anar a Gant. El viatje ens costa 8,20€. En menys de 30 minuts arribem. Aqui es millor agafar un tranvia que ens porti al centre. No val la pena caminar, per que no veurem res d'interesant, i tardarem uns 25-30 minuts per arribar-hi.


Les tres torres és el més característic d'aquesta ciutat: el campanari de la catedral de Sint Baafs, l'atalaia o Belfort, i la de la esglèsia de Sant Nicolau. Des del Pont de Sant Miquel, es pot fer una foto de totes tres.





A ma esquerra, ens trobem amb el Graslei, amb una filera de cases romàniques, gòtiques i renaixentistes que corresponen a diferents gremis, i davant mateix el Korenlei, que era un moll de blat, amb uns palauets.










Seguint per aquest canal, ens anem apropant al Gravensteen, un castell que era la residència dels Comtes de Flamdes. Per 6€ entrem, i visitem les diferentes dependències del castell, on hi ha un petit museu dedicat a instruments de tortura, i des de dalt de les torres, ens ofereix una panoràmica de la ciutat.


Tornant cap al centre, per altres carrers, ens trobem amb el Stadhuis (ajuntament), on destaca les seves dues façanes diferents: una gòtica-flamígera amb un excés decoratiu i una de renaixentista més sòbria.





I ens anem cap a les tres torres, que estant tocant. Començem per la esglèsia gòtica de Sint Niklass (Sant Nicolau) del s. XIII.



Al mig, tenim la Torre Belfort (Campanari) de 91m d'alçada (1313), coronada per un penell en forma de drac. El rellotge data de 1670, amb un carilló de 52 campanes. En la planta baixa, es troba la oficina de turisme.











La terçera torre, de 90m d'alçada, és la Catedral de Sint Baafs (Sant Bavó), construïda a partir de l'any 1228 en estil gòtic. Dins hi ha una important pinacoteca on destaca "L'adoració del Xai Místic" de Van Eyck.



I amb això, acabem la visita a Gant i d'aquest viatge. En el següent post, ficaré una sèrie d'informació general del pais, i d'enllaços que poden ser interesants per qui volgui coneixer aquestes tres ciutats.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.