Per la Provença: Beaucaire, Tarascon, Saint-Remy i les Beaux


El dia 21, continuem visitant, dins de la Provença, vàries ciutats, començant per Beaucaire, tocant al riu Roine, on destaca el seu castell, erigit ja en el segle XI. Va ser una de les ciutadelles més poderoses de la regió del Midi. Desmantellat en l'any 1632, per ordre del cardenal Richelieu, el castell seria transformat en jardi, l'any 1845. Encara subsisteixen importants restes, entre les quals una gran torre en forma de polígon. Es pot donar un petit tomb per la ciutat... A les afores hi ha la capella Saint-Laurent, del segle XI.

A l'altre costat del riu, es troba Tarascon, on destaca un altre castell: el Chateau du Roi René, construït per Lluis II, duc d'Anjou, en l'any 1400. Les obres s'acabaren al 1449, sota l'auspici del rei René. Des del segle XVI al XX, va ser utilitzat com a pressó. Consta de dues parts: el castell residència, de planta quadrangular, amb dues torres cilíndriques en la zona de davant i dos de quadrades en la zona del riu; i la muralla, amb tres torres rectaculars. Les sales estan pràcticament buides, i enlloc d'haver objectes de la època, hi havia diferentes obres, de tot tipus, modernes.











Seguim passejant pel centre i després de dinar, ens anem cap a Saint-Rémy-de-Provence, ciutat natal de Nostradamus i on destaca uns importants jaciments romans. Els seus paissatges van inspirar al pintor Van Gogh.

Marcant l'entrada de la ciutat romana de Glanum, es troben els Antics, format pel Mausoleu dels Julis i un Arc de Triomf.

Al costat mateix, hi ha la colònia romana de Glanum, que originalment va ser un habitat celta-ligur, i que els seus habitants s'anomenaven glànics, pel nom d'un Déu local: Glan.



Visitem el centre històric de la ciutat i ens dirigim cap a les Beaux des Provence. Abans d'arribar-hi, es pot fer una parada en la Cathedrale d'images, on entre les antigues mines de pedra caliça, es mostren diferentes exposicions i on Albert Plécy usà la bellesa d'aquest lloc per demostrar els resultats de la seva investigació sobre la Imatge Total. En dies festius, pot costar aparcar, però finalment deixem el cotxe a les afores de Beaux, concurregut de turistes i amb ple de botigues de souvenirs, on hi ha el Chateau des Baux. Totalment en ruines, des de la seva esplanada domina el firmament de la Provença fins a la mateixa mar.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.