València (III): les falles

Les Falles són les festes tradicionals de València, tant de la ciutat com dels seus pobles, que s'acaben el dia 19 de març amb la Cremà de les falles. En cada barri, hi ha diferents casals fallers, que durant tot l'any, busquen els ingressos per tal de poder pagar la festa i el monument faller. També sol haver una comissió infantil, que també disposen de la seva pròpia falla.

La falla solen representar temes d'actualitat, amb un caràcter satíric. Hi ha de totes mides i pressopostos (en la foto, la falla del Campanar, guanyadora d'enguany).

Durant les festes, hi ha cada nit un castell de focs artificials, que es poden veure des de la zona de la Alameda. El més important es la del penúltim dia, el 18, que és conegut com la Nit del Foc. Durant el migdia hi ha les mascletaes, on es llançen milers de petards dins de zones controlades (com si fos una gàbia), sent la més important la que es celebra en la plaça de l'ajuntament.

Durant els dies 17 i 18, es realitza l'ofrena a la Verge dels Desemparats, patrona de la ciutat, en la plaça de la Verge, on milers de fallers i falleres desfilen per oferir-ne flors. Cada comissió van acompanyats per bandes de música, donant-li un toc de festa i alegria a la desfilada. Sol ser molt emocionant pels fallers/es aquest acte. Amb aquestes flors es va formant el mantell de la Verge.



La última nit es realitza la Cremà, on totes les falles cremen en flames, fins a convertir-se en cendres. L'acte ve precedit per un castell de focs artificials. La falla infantil es cremada un parell d'hores abans que la falla major.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.