Brasil. Niteroi

Niteroi, es troba al costat de la Bahia de Guanabara. Està connectada pel Pont Rio-Niteroi i per vaixells que surten de la Praça Quinze. Abans de la construcció del pont, que és de peatge, s'havia de donar un tomb per les serres de Rio per arribar-hi en vehicle. El pont, inaugurat l'any 1974, s'exten al llarg de 14km.


El símbol de la ciutat és el Museu d'Art Contemporani (1996), dissenyat per Oscar Niemeyer, l'arquitecte de la capital del pais, Brasilia. Construït sobre un promontori, al costat de la bahia, té forma d'un platet volador, i les vistes són magnífiques.Al costat hi ha la Ilha da Boa Viagem, amb la capelinha de Nossa Senyora da Boa Viagem, del segle XVIII

Disposa de vàries fortalesses colonials, entres les quals destaca la Fortaleza de Santa Cruz de Barra. Va constituir la principal estructura defensiva de la bahia de Guanabara. Els seus origens daten de l'any 1555. Avui en dia encara hi ha soldats, i es pot fer una visita guiada per un dels soldats de la guarnició que dura al voltant d'una hora. La entrada és bastant barata.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.