Recorregut per Sant Joan de les Abadesses

El següent destí és Sant Joan de les Abadesses, situada al peu dels Pirineus. A l'igual que en Ripoll, la història de la vila va intimament lligada al seu monestir romànic. Fondat l'any 887 per Guifré el Pelós, tot i que la construcció actual data del segle XII, que va posar la seva filla Emma al capdavant de la comunitat benedictina.

Les abadesses van perdurar fins al 1017, any en què van ser expulsades per una butlla papal acusades de desordres, episodi històric que, temps a venir, faria néixer la llegenda del Comte Arnau. La vila de Sant Joan va creixer al voltant del monestir. Amb la expulsió de les abadesses es van anar succeint comunitats de monjos agustinians i benedictins, que van mantenir i augmentar el prestigi del monestir


Al costat del monestir, es troba el Palau de l'Abadia (segle XV), antigua residència dels abats, construït per l'abat Arnau de Villalba. Aqui es troba l'oficina de turisme.


Anant cap al pont vell, hi ha l'església romànica de Sant Pol (segle XII), dedicada a Sant Joan i Sant Pau. Va ser la parròquia de la vila fins el segle XIX. El seu abandonament va portar a una degradació paulatina que va fer optar, en la restauració dels anys 50, per eliminar els elements que s'hi havia anat superposant i deixar la part romànica.


El Pont Vell, d'estil gòtic, reconstruït, després del terratremol del 1428, sobre la base de l'antic pont romànic del segle XII. Destruït durant la guerra civil, va ser reproduït fidelment l'any 1976. El pont, estava en el camí de Ripoll a Camprodon.

La següent etapa era fer nit a Olot, però al ser temporada alta, tot estava plé. Seguim per la carretera, i passant per Castefollit de la Roca es pot veure una de les imatges típiques del pais: el poble que s'aixeca damunt d'una cinglera balsàtica, a tocar el precipici. Finalment trobarem hospedatge en un petit i bonic poble anomenat Oix.


Més informació de la vila en l'entrada de Sant Joan de les Abadesses.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.