Itàlia: Roma (VIII): Ultima etapa

Una vegada hem visitat el Vaticà, i esperant la hora per agafar el vol de tornada, per la tarda, encara tenim temps de tornar per la Piazza Navona, per anar a veure el Mausoleu d'August, el primer emperador de Roma. L'edifici circular ocupa una hectària, i originalment estava recovert de marbre blanc. El seu interior estava format per pasadissos concèntrics units entre si, on es guardaven les urnes funeràries dels membres de la família imperial.

Ben aprop, hi ha la Piazza del Popolo: la forma actual data del segle XIX quan en plena ocupació napoleònica, Guiseppe Veladier la va agrandar per a formar un gran òval i rodejà l'obelisc central amb quatre fonts en forma de lleó. A un costat de la plaça, es poden veure els jardins de la Villa Borguese, que allotja una important col·lecció artística i que no havia temps material per anar a veure.

En una punta de la plaça hi ha les esglésies besones de Santa Maria in Montesanto, de Rainaldi, i la de Santa Maria de Miracoli, de Bernini. Es feren per a impresionar i acollir als pelegrins que arribaven a Roma per la Porta Flamínia o Porta del Popolo, que trobem en l'altra punta de la plaça.



Per últim, destacar l'església de Santa Maria del Popolo (1472-77), una de les poques que té les capelles intactes, amb els seus quadres originals, enlloc d'estar en els museus, amb obres de Caravaggio, entre altres.




Dades interessants

Número d'habitants: 2.600.000
Superfície: 1285km2
Regió: Laci
Gentilici: romans
Patrons: Pere i Pau

Temps actual en Roma:


El Tiempo Roma / Urbe

1 comentari :

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.