El Madrid dels Borbons

Al costat de la Plaza de Colón, hi ha el Palau de Biblioteques i Museus on està allotjat el Museu Arqueològic Nacional. Fondat l'any 1867 per un Reial Decret d'Isabel II, per la necessitat de disposar un museu on es pogués conservar, classificar i exposar materials arqueològics, etnogràfics, arts decoratives i numismàtiques que havien reunit els reis espanyols. La obra més destacada és la Dama d'Elx, obra ibèrica del segle IV a.C. que mideix 56cm d'alçada.

Per a coneixer el Madrid dels Borbons, es pot començar per la Plaça de la Indenpendència on hi ha la Puerta de Alcalá (segle XVIII), dissenyada per Sabatini. D'estil neoclàssic, consta de dos arcs laterals i tres de centrals.

Al costat, una dels accessos principals al Parc del Retiro, construït en temps de Felip IV, per a què la família reial pogués disfrutar d'un lloc ampli d'esbarjo. Apart dels jardins, trobem el monument a Alfons XII, el Palau de Vidre i el Palau de Velázquez.



Passem per la Plaça de la Cibeles (que ja hem comentat en la entrada anterior) i el carrer Alcalá, i en la Carrera de San Jerónimo, es troba el Palau del Congrés de Diputats, d'estil neoclàssic, construït a mitjans del segle XVIII.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.