El passeig de l'art de Madrid

En la Plaza de Cibeles, rodejada per la Casa de América (Palau de Linares), el palau de Comunicacions, el Banc d'Espanya (en la foto)i el palau de Buenavista, comença el passeig del Prado, que presideix una de les més grans concentracions d'art que es poden trobar en tot el món.

Seguint pel passeig, es troba la Plaza de la Lealtad, amb hotels de luxe com el Palace o el Ritz, i l'edifici de la Borsa, obra de finals del segle XVIII. A continuació ve la plaza Canovas del Castillo, on hi ha la Font de Neptuno (obra de Ventura Rodríguez del segle XVIII que representa al Deu de l'aigua sobre un carro en forma de conxa i tirat per caballs marins) i el Museu Thyssen-Bornemisza, ubicat en el palau de Villahermosa. La col·lecció va ser adquirida per l'Estat espanyol a la família Thyssen-Bornemisza, a principi de la dècada de 1990. Consta de 48 sales, repartides en tres plantes que ofereixen una mostra d'art occidental (dels segles XIII al XX) amb obres de Tiziano, Tintoretto, Murillo, Rubens, Goya, Renoir, Cezanne, Matisse, Kandinsky, Picasso, Dalí, Joan Miró...

En el centre del passeig es troba el Museu del Prado, edifici d'estil neoclàssic, presidit per una estàtua de Velázquez en els jardins de la seva porta cental, i construït per Juan de Villanueva a finals del segle XVIII. Agrupa el més representatiu de la pintura espanyola així com col·leccions de pintura italiana, flamenca, anglesa i alemanya. Annexat al museu, es troba l'església i claustre dels Jerónimos, construït per ordre dels reis Catòlics.

En el museu hi ha tota mena d'obres mestres com les majas i el 2 de maig de Goya, les Menines de Velázquez, Les tres gràcies de Rubens...



Al final del passeig, es troba la Glorieta de Carles V, amb els edificis del Ministeri d'Agricultura, la Estació d'Atocha (primera estació de ferrocarril de Madrid, inaugurada en l'any 1851) i el Museu d'Art Reina Sofia, dedicat a l'art contemporani i que allotja el Guernica de Pablo Picasso.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.