Berlín (III): El Schloss Charlottenburg

Sortint del metro Sophie-Charlotte-Pz., un llarg passeig ens porta al Schloss Charlottenburg. Abans d'explicar algunes coses d'aquest castell (schloss en alemany) o palau, dir que davant mateix, hi ha dos edificis bessons, construïts a mitjans del segle XIX, que allotjen la Col·lecció Berggruen (abans estava el Museu Egipci, però la seva col·lecció es va trasl·ladar al Altes Museum) i el Abguss-Sammlung Antiker Plastik.

Respecte al castell, va ser manat construïr l'any 1695 per Sophie Charlotte, la dona del primer rei de Prússia, Frederic I. En els seus origens era una residència d'estiu, i va ser dissenyat per Arnold Nering. S'anomenava Lietzenburg. Després de la mort de la reina, va ser transformat en el palau que avui és, per l'arquitecte Knobelsdorff, sota els reinats de Frederic I i Frederic II. Davant del pati principal, es troba una estàtua eqüestre del mateix Frederic I. Darrera, sota una cúpula de 48m es troba la entrada principal. Els apartaments reals es poden visitar, així com una galeria de pinturà romànica germànica, i un petit museu de prehistòria en una de les ales del palau, on hi havia un teatre.



El schloss es trobava a les afores de Berlín, en la zona anomenada Charlottenburg. Amb el creixement de la ciutat, el castell formà part de la zona metropolitana. Un dels ocupants del palau va ser el mateix Napoleó Bonaparte que va residir un temps, després de la derrota en el front rus, l'any 1806, mentre les seves tropes acampaven a les afores de la ciutat. Bombardejat durant la Segona Guerra Mundial, el palau va ser reconstruït durant la dècada dels 50.

El palau està rodejat per un jardí d'estil barroc i paissatjístic. Originalment va ser dissenyat en estil barroc francès, i durant els segles XVIII-XIX, es va anar convertint en un jardí paissatjístic anglès. Passejant pels seus camins, es troben un mausoleu i el Belverede.





El mausoleum, va ser construït per acollir les tombes del rei Frederic III i la reina Lluisa. Més tard, trobaren també descans el kaiser Guillem I i la seva muller Augusta.


Al final dels jardins, tocant al riu Spree, hi ha el Belverede (1788), obra de Carl Gotthard Langhans. En aquest palauet de te s'allotja, des de l'any 1971, una col·lecció de la Manufactura de Porcellana Reial (KPM) de Berlín.


A cadascú dels edificis, s'ha de pagar una quantitat, podent comprar un bitllet individual o de tot el conjunt, en funció del que es volgui visitar.

Acabada la visita als jardins, tornem cap al centre, a la Ku'damm, passant per diferents carrers on veiem diferents teatres com el Schiller Theater o el Theater des Westens. Per acabar el dia, anem a la Postdamer Platz, i concretament al Sony Center a sopar.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.