Girona (III): la ciutat medieval

Davant del monestir i la capella, es troben els jardins de John Lennon, i un dels accessos a les muralles de la ciutat que ofereixen un mirador fantàstic del conjunt de la Catedral i del Passeig Arqueològic (que enmarca la zona de les muralles, el voltant de la catedral...).


Seguim passejant pels Jardins de la Francesa, pels Jardins Alemanys, pel Convent de Sant Domenec, al costat de la Universitat.


Després, entrem al Call, l'antic barri jueu que és un laberint de carrers empedrats, amb pujades i baixades. Doucerella és el nom de la primera persona de religió jueva que es té constància en la ciutat, en un document datat l'any 963. El Museu d'Història dels Jueus en el Centre Bonastruc ça Porta, recull el testimoni de la comunitat jueva que hi visqué fins la seva expulsió l'any 1492, decretada pels Reis Catòlics. Aqui varen viure al voltant d'uns 300, sent la comunitat més nombrossa, després de la de Barcelona. Aqui va neixer la primera Escola de Cabalistes de la Península Ibèrica.


Seguim passejant per les seves plaçes, carrerons en desnivell i edificis diversos, i arribem a Sant Martí. Passem per l'ajuntament, i aprop de la Plaça Catalunya, pujem de nou a les muralles.



Les muralles ofereixen una passejada pel camí de ronda de les velles muralles carolíngies (segle IX) i baixmedievals (segles XIV-XV) que tanquen el centre històric de la ciutat per l'est. Es un mirador previlegiat que ofereix una perspectiva diferent de la ciutat.











Si es té temps, a l'altre costat del riu Onyar, es troba el Parc de la Devesa: un dels parcs urbans més grans de Catalunya, ideal per a passejar-hi tranquilament, amb arbres centenaris, poder disfrutar i contemplar les diferents aus aquàtiques, al voltant del riu...

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.