Berlín (IX): Del Tiergarten a la Postdamer Platz

El Tiergarten

El Tiergarten (jardí d'animals en alemany) és un inmens parc d'una mica més de 200ha, en ple centre de Berlín. Va ser en el passat un vedat de caça per a la noblesa prussiana. El parc va ser traçat per Peter Joseph Lenné, al voltant de l'any 1830. Pels seus voltants, també hi ha el parc zoològic.



Passejant pel parc, ens trobem amb el Schloss Bellevue (1785), la residència oficial actual del president de la República Federal. Va ser construïda per allotjar al germà de Frederic II, el príncep August Ferran. Aquest palau neoclàssic està rodejat d'un parc dissenyat per la Shropshire Horticultural Society de Gran Bretanya

Al mig del parc, hi ha la Siegessäule, la columna de la victòria, que estava ubicada originalment en el Reichstag. Erigida l'any 1873 per a conmemorar les victòries de Prússia sobre França (1814), Dinamarca (1864) i Aústria (1866). Al voltant d'aquesta plaça es troben els herois de les guerres d'unificació alemanyes: Otto von Bismark i els generals von Moltke i von Roon.



Creada per Heinrich Strack i Friedrich Drake, aquesta columna de 67 metres està coronada per la Daurada Else, la deesa de la victòria, que agita en la seva mà dreta la seva corona de llaurers envers París.



Voltants de la Postdamer Platz

Camí cap a la Potsdamer Platz, molt aprop d'ella, hi ha el Kulturforum, un conjunt de galeries, museus i auditoris concebuts a mitjans del segle XX per Hans Scharoun: la Gemäldegalerie (Galeria de Pintura) que allotja pintura europea d'entre els segles XIII al XVIII, la Neue Nationalgalerie (Nova Galeria Nacional) on es concentra l'art modern internacional, el Musikinstrumenten-Museum (Museu d'Instruments Musicals)...

La Potsdamer Platz és un dels llocs més importants de Berlín. Va passar per tres períodes: fins els anys 40, era el centre neuràlgic de Berlín, on es creuaven carrers importants, instal·lant-se el primer semàfor d'Alemanya, en 1924. Més tard es convertí en terra de ningú a causa del mur, i finalment després de la reunificació alemana tornà a ocupar el càrrec de centre important de la vida econòmica de Berlín.

Avui en dia es troben edificis de grans empreses com el DaymlerCity i el Beisheim Centeri seus d'importants empreses com la Sony amb el seu conjunt d'edificis formant el Sony Center i la companyia de trens alemana DB (torre de vidre).



També hi ha el Sony Center (2000) per a donar cabuda a la seu en Europa de la Sony. El conjunt arquitectònic està format per set edificis. Apart de les oficines, hi ha una pròpia botiga de l'empresa nipona, un multicinemes, una sala IMAX i una àmplia oferta gastronòmica. També es trova el Filmmuseum, un museu dedicat a la història de la cinematografia alemana.

L'atracció principal del complexe és el seu espectacular sostre d'açer, vidre i tela, en forma de paraigues. Més de dos anys es va tardar en construir-se, estant la màxima elevació del mateix a 67 metres. Per la nit, una tria de colors il·lumina el sostre: colors que simulen una posta de sol, una perllongació del dia i el canvi del capvespre. Una seqüència d'aquesta interacció es deriva en els canvis de colors, que dura uns 21 segons, i que tota la nit canvia sense interrupció.















En un dels extrems del Sony Center es troba part de l'hotel Esplanade. Va ser un dels únics edificis del barri que va sobreviure al bombardeig de la II Guerra Mundial. Va ser desmontat i desplaçat alguns metres per tal quedés bé dins dels nous projectes d'edificació.

En els seus voltants, es celebra la Berlinale, el famòs Festival Internacional de Cine de Berlín.



Per acabar el dia, anem cap a Mehringdamm Platz, a la festa que es celebra en el carrer arrel del Karneval der Kulturen, el Carnaval de les Cultures, que es celebrava durant aquest cap de setmana, i que coincideix amb el dilluns de la segona pasqua. Aquest mateix dia es feia el Carnaval Infantil i a l'endemà la desfilada de carrosses.

La festa es celebra, des de l'any 1996, al voltant dels següents carrers: Blücherplatz, Blücher Str., Zossener Str. i Waterlooufer, i ens trobem amb diferents escenaris amb la seva música, dança, percusió i actuacions interactives. Pel carrer també veiem acròbates, adivinadors, comerciants d'artesanies, menjars i beures de tot el món.

I a l'endemà, tornem cap a Barcelona...

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.