Nord d'Espanya (VI): Arriondas

Després de Covadonga, fem nit a Arriondas, a uns 7km de Cangas de Onís, per on passa els rius Sella i Piloña. Es un petit poble d'uns 2500 habitants i aquella nit ens trobem amb una inmensitat de gent. A l'endemà es celebra el Descens Internacional del Sella, coincidint amb el primer dissabte d'agost, després del dia 2.

Aquesta prova, organitzada per la Federació Espanyola de Piraguisme, consisteix en una cursa de 20km amb piragues, sortint d'Arriondas i arribant a Ribadesella. El primer descens es va realitzar l'any 1930 i avui en dia més de 1400 embarcacions competeixen anualment.

La sortida és a les 12h del migdia, i el mode de sortir és del tipus que anomenen Sella. Es a dir, els palistes i les embarcacions estan fora de l'aigua en les posicions assignades. Una vegada es canvia el semàfor de vermell a verd i es reciten uns versos de Dionisio de la Huerta (un dels fondadors de la baixada), comença la cursa. Els versos diuen així:

Por orden de Don Pelayo
después de medir las aguas
presidiendo el rey neptuno
da comienzo esta olimpiada
nuevamente se autoriza
la carrera de piraguas


Després de veure la sortida, ens apropem al centre d'Oviedo, capital del Principat d'Astúries, i començem el retorn cap a casa...

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.