Cuba (I)

Durant el febrer del 1999, concretament dels dies 4 al 14, visitarem part de la illa de Cuba, situada en l'arxipèlag de les Antilles, amb una distància d'uns 1.500km, entre una punta de la illa i l'altra, ens ofereix una gran varietat natural i geogràfica: platjes, boscos, illots...

Aspectes diversos de Cuba

Us sorprendrà veure tans vehicles clàssics. Són models americans de la època precastrista, sent la carrosseria la original, mentre que la mecànica l'han anat canviant amb l'enginy dels cubans degut a l'embargament que estan sofrint durant tots aquests anys.

Un dels mitjans de transport més populars són els camellos. Fan la funció d'un autobus, però no es gaire recomanable, doncs sempre estan plens de gent, sent molt agobiants. Construïts en Cuba, tenen un cap tractor de camió i un remolc tipus autobus, en forma de gepa, habilitat pel públic.

Bons llocs per a menjar són els paladars. Són uns restaurants privats, que estan instal·lats en cases particulars, en el jardí d'alguna casa, en el menjador d'un pis. Es un dels pocs negocis que poden tindre la gent cubana. El nom procedeix d'una de sèrie brasilenya en la qual una de les protagonistes decideix montar un restaurant ficant-li el nom de Paladar.

Temps actual en La Habana:
El Tiempo Aeropuerto Jose Marti, Rancho-Boyeros, Habana


Iniciant el viatge...

Sortint des de Madrid, amb la companyia Iberia, arribem a l'aeroport José Martí, en La Habana, unes deu hores després. Apart de la maleta, portavem tres caixes plenes de roba, calçat, medicaments... per donar-les a una família, de part de parents que viuen a Barcelona. Així ens paren en l'aduana. Després d'una estira i arronsa, aconseguim entrar les caixes al pais, pagant 100$, quan ens demanaven en un principi 300$ per a totes elles.

En l'aeroport ens espera un cubà, al qual li donàrem les caixes. Després, agafem el cotxe que haviem llogat prèviament. Finalment, ens allotjem durant aquests dies a casa d'ell, i que ens farà de guia. La moneda que ferem servir per a pagar durant tot el viatge va ser amb el dòlar americà.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.