Nord d'Espanya (II): Santander

Sortim de Donostia, i després de passar per Bilbao, arribem a la capital de la comunitat autònoma de Cantabria: Santander. Va adquirir la condició de villa l'any 1187. Amb una població de 180.000 habitants, és una ciutat que combina platja i naturalesa, oferint diverses alternatives.


Després d'una petita passejada pel Passeig Marítim, podem començar a coneixer una mica la Santander monumental.



Una de les primeres coses a veure és la façana del Banc de Santander, seu social de l'important banc espanyol. Comprat l'any 1919, l'arquitecte Ricardo Bastida s'encarregà de la seva reforma, inaugurant-se quatre anys després.

També val la pena visitar la Plaça Porticada, un dels símbols de la ciutat, la Catedral i l'Ajuntament, construït l'any 1907, entre altres coses. Les seves platges són ben conegudes, i destaquen les que es troben en la cala del Sardinero.


Per últim, destacar de la ciutat, la Península de la Magdalena, que disposa d'una superfície de 25ha, i amb una gran varietat de flora. El Palau Reial, d'influències angleses, va ser inaugurat l'any 1912 i va ser un regal del poble als reis Alfons XIII i Victòria Eugènia, que l'utilitzaren com a residència d'estiu. També es troben les tres carabel·les que Vital Alsar donà a la ciutat i un mini-zoo que allotja animals marins.


Temps actual en la ciutat:
El Tiempo en Santander

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.