Nord d'Espanya (I): Donostia

Durant els dies 2 i 8 d'agost, en l'any 1993, vam fer un viatge pel nord d'Espanya, en el qual visitarem diferents llocs d'Euskadi, Cantàbria i Astúries.

El primer dia arribem a Donostia, també coneguda per San Sebastián, capital del territori històric de Guipúscoa. Amb una població actual d'uns 180.000 habitants, els seus origens es deuen al monestir de San Sebastián El Antiguo. La villa va ser fondada l'any 1180 pel rei Sanç el Savi, per a ser port marítim de Navarra. La època més pròspera va ser a inicis del segle XX, amb la construcció de palaus, teatres, jardins i hotels que allotjaven a aristòcrates de tota Europa que fugien de la Primera Guerra Mundial.


Deixem el cotxe aprop de la desembocadura del riu Urumea, i donem una passejada per la Parte Vieja, on hi ha un munt de tasques on poder prendre unes tapes.


Al final del carrer Mayor es troba la basílica de Santa María, del segle XVIII, on destaca la seva portada principal. D'estil rococó, està enmarcada per dues torres. Una imatge de Sant Sebastià, es pot veure en la part superior. A l'altra punta del carrer, es pot veure al final la Catedral del Bon Pastor (1897), obra de Manuel de Echave.

A l'endemà, ens arribem al Monte Igueldo, de 184 metres. Amb l'Urgull i l'Ulía, són els tres monticles que rodejen la ciutat. Al capdamunt hi ha un parc d'atraccions i unes vistes magnífiques de tota la ciutat i de la bahía de la Concha.

També es pot veure, al ben mig de la bahia, la illa de Santa Clara, un petit illot de 5,6ha. Disposa d'un petit moll i una petita platja, que només apareix quan la marea està baixa. La única construcció es un far. A finals del segle XVI, van ser trasl·ladats els contagiats per la pesta que asolà a la ciutat en aquesta època.

Per últim, passegem i ens donem un bany, en la platja de La Concha. Amb una longitut de 1.400 metres i una amplada que varia en funció de les marees, té forma de conxa i està protegida pel Igeldo, a l'oest, l'Ugull, per l'est i al nord per la illa de Santa Clara.











Previsió de temps actual:

El Tiempo en Donostia San Sebastian

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.