Cuba (II): La Habana Vieja

Començem a coneixer La Habana pel seu Capitoli. Es un edifici construït l'any 1929 per l'arquitecte Eugenio Raynieri Piedra. Destinat a allotjar i ser seu de les dues Cambres legislatives de Cuba, en l'actualitat és un Centre de Convencions que ofereix serveis a fires, congressos i exposicions diverses. La cúpula és el segon punt més alt de la ciutat, després del Monument a Martí en la Plaza de la Revolución, i recorda a la Basílica de Sant Pere en Roma. El pòrtic central, es soportat per 17 columnes jòniques de granit. Destaquen tres grans portes de bronze que donen accés a la planta principal.

En ple cor de La Habana Vieja, la part més antiga de la ciutat, visitem la Plaça de la Catedral. A finals del segle XVI, es trobava sobre un espai pantanós. Sobre l'antiga ermita, l'any 1748, es va erigir la Catedral, per ordre del bisbe de Res Palacios. D'estil barroc americà, va ser construïda pels jeuites, i dedicada a la Verge Maria. La nau central va ser ocupada fins la independència de la illa per un monument funerari dedicat a Cristòfor Colom.

Un lloc clàssic per a pendre's una cervesa o un mojito és El Patio. Amb una vista de tota la plaça, sempre hi ha algun conjunt musical de salsa tocant. Tota la plaça i zona està envoltada d'edificis colonials com la Casa de Lombillo (palau del segle XVIII que allotja el Museu de Pedagogia Cubana), el Palacio del Marques de Arcos (construit l'any 1741), el Palau dels Comtes de Casa Bayona (que allotja el Museu d'Art Colonial)...

A pocs metres de la Plaça, en el carrer Empedrado, es troba un dels bars-restaurants més famosos de tota Cuba, La Bodeguita del Medio. Fondat durant la decada dels 40, per un emigrant hongar, Sepy Dobronyi, i reformada després per l'espanyol Angel Martinez. Per aqui han passat gent de tota mena, des d'escriptors, polítics, músics... que han deixat emprenta en el local mitjançant algun record, fotos, objectes o grafitis en les seves parets. El client més famós va ser en Ernest Hemingway. Un cartell recull una frase seva: My daiquiri in Floridita and my mojito in La Bodeguita (El Floridita és un altre bar-restaurant també famós de la ciutat).

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.