Barcelona. L'Hospital de Sant Pau

L'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau és un conjunt d'edificis projectats per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. El seu origen data de l'any 1401, quan es fusionaren els sis hospitals que fins llavors hi havia a Barcelona creant-se l'Hospital de la Santa Creu. A finals del segle XIX, el creixement de la ciutat i els avanços en medicina exigien instal·lacions més modernes. Així, es plantejà la construcció d'un nou edifici que s'inicià l'any 1902, amb una donació del banquer Pau Gil. El nom del benefactor es va afegir al nom de l'hospital.

Consta d'un edifici principal, dedicat a l'administració i de 27 pabellons, on es desenvolupen les tasques mèdiques i enfermeria. Tots ells, estan units mitjançant galeries subterrànies. El complexe ha anat fent-se més gran, a mida que les necessitats ho han anat demanant.

A l'edifici principal s'accedeix per una àmplia escalinata. A la dreta i esquerra es troben la biblioteca-museu i la secretaria-arxiu. En un espai separat, es troba una església.

El projecte inicial era fer 48 pabellons, però finalment es construiren 27, tots ells diferents, i es on es desenvolupen les tasques mèdiques i d'enfermeria.





















L'hospital dóna a l'Avinguda Gaudí al final del qual es troba la Sagrada Família. Hi ha diferentes parades de metro al costat mateix de l'hospital per accedir-hi.

Web oficial de l'hospital: http://www.santpau.es/

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.