Paris (I): La Ciutat de la Llum

(19-23/01/2002) Parlar de París es fer-ho d'una de les capitals turístiques més importants del món, amb molta història i monuments a veure. Per tant, aqui deixaré moltes coses de dir i que no vaig veure en aquest curt viatge de 5 dies.

El nom de la ciutat prové del nom de la tribu gàl·lica, parissis que va habitar a la regió durant el temps de la conquesta romana. El cor històric de la ciutat és l'Île de la Cité (illa de la ciutat), una petita illa on es troba la famosa Catedral de Notre Dame.

(19/01) París disposa de dos aeroports, sent el principal, el Charles de Gaulle, que és el nostre destí. D'aqui, agafem un tren cap al Gare du Nord, una de les estacions centrals, i després d'agafar un metro, ens plantem a l'hotel. Després de dinar començem a visitar la ciutat...

I concretament per Montmartre. A finals del segle XIX, la zona era meca d'artistes, escriptors, poetes que es reunien en els seus bordells, cabarets i altres establiments exòtics. Hi ha vàries parades en metro per arribar-hi.

Entre els seus carrerons, museus, cafès, destaca al capdamunt de tot, la Basílica del Sacré-Coeur. Durant la guerra franco-prussiana del 1870, dos comerciants catòlics feren la promessa de construir una església dedicada al Sagrat Cor de Xesus si França evitava l'assetge. Cinc anys, les obres començaren amb disseny de Paul Abadie. La basílica va ser acabada l'any 1914, sent consagrada l'any 1919, després de la Segona Guerra Mundial.

La cúpula ovoide és després de la Torre Eiffel el punt més alt de París. El campanari té 83m d'alçada i la façana de davant està representada per una estàtua de Crist i dues d'eqüestres: una de Joana d'Arc i l'altra de Sant Lluis.


En el Boulevard de Clichy, tot ple de locals de strep-tease i sales xxx, hi ha el mític Moulin Rouge. Construït l'any 1885 i convertit en sala de ball el 1900, només les aspes vermelles de l'exterior procedeixen del local original.


Ja de nit, i abans de sopar, i a pesar del fred que fa, agafem un dels bateaux-mouches que ens durà a fer una volta pel riu Sena, durant una hora aproximadament. Hi ha moltes companyies diferents i els punts per agafar-los també són diversos, al llarg del riu.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.