Londres (II): Westminster

Finalment, arribem al conjunt monumental de Westminster, format pel Parlament, l'Abadia i Catedral, entre altres.

Les Houses of Parliament allotja el Parlament actual que sorgí arrel de l'incendi que s'ocasionà l'any 1834, sobre l'edifici precedent. Dissenyat per Charles Barry i A.W. Pugin, és una obra mestra d'estil gòtic victorià. Allotja la cambra dels Comuns (membres electors del Parlament) i dels Lords (membres no electors eligits per l'Estat i l'Església). Cada 5 de novembre es celebra l'intent, sense èxit, de volar el Parlament, per part de Guy Fawkes, l'any 1605.

Un dels elements més coneguts és el Big Ben, la torre del rellotge. Amb 96m d'alçada, els quatre costats i les seves esferes foren dissenyades per Augustus Pugin, i entrà en funcionament l'any 1859. A l'altra costat, al sudoest, hi ha la Victoria Tower, de 98,5m. L'edifici, de quatre plantes, té més de 1000 habitacions, 100 escales i 5km de passadissos.


Davant del Parlament, hi ha Westminster Abbey, l'església on es celebra les coronacions i funerals dels diferents reis del pais. Eduard el Confesor ordenà la construcció, sobre un antic monestir del segle X. El primer rei coronat va ser Guillem el Conqueridor, el dia de Nadal de l'any 1066. Enric III contractà a Henry de Reyns (segle XIII), per tal de reformar-la donant-li l'actual visió gòtica que es veure avui en dia.

L'arquebisbe de Canterbury és l'encarregat d'oficiar la cerimònia de coroniació. El St. Edward's Chair, que es conserva a l'interior, és el tron en els quals els soberans es seuen durant la cerimònia. Apart de monarques, també estan enterrades personalitats com Darwin, Newton, Livingstone, Dickens...


Ben aprop, també hi ha la Westminster Cathedral, seu de l'església catòlica (recordem que en el pais, la religió oficial és la protestant). Iniciada l'any 1894, és d'estil bizantí, i va ser inaugurada l'any 1910. Es l'església catòlica més gran d'Anglaterra i Gales. Destaca externament, apart de la seva decoració, pel campanari de Sant Eduard, d'uns 83m d'alçada.

També, en la zona, podem veure la Tate Gallery, un altra de les pinacoteques importants de Londres. Henry Tate, magnat del sucre, comprà l'edifici i donà els seus quadres victorians per tal que poguesin ser ensenyats, a finals del segle XIX.


Per últim, davant del Parlament, a l'altre costat del riu es pot veure el London Eye, una nòria amb 32 cistelles de vidre, que ofereix unes vistes espectaculars de la ciutat.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.