París (VI): Els Camps Elisis

(21/01) Començem el dia en els Champs-Élysées, l'avinguda principal i més coneguda de París. Amb més de 1880 metres, va des de la Plaça de la Concòrdia fins l'Arc de Triomf. Dissenyats per Jacques Hittorff, l'any 1838, van ser escenari de la Exposició Universal de 1855.

L'Arc de Triomf, de 50m d'alçada, va ser construït per ordres de Napoleon Bonaparte després de la victòria en Austerlitz, l'any 1805, i dissenyat per Jean Chalgrin. Es pot pujar adalt, on hi ha un mirador que permet contemplar els Camps Elisis per un costat, i La Défense (un centre de negocis molt modern) per l'altre.

Al mig, hi ha la Tomba del Soldat Desconegut, on un soldat francès de la Primera Guerra Mundial està enterrat. La inscripció diu Ici repose un soldat français mort por la Patrie 1914-1918. Dotze avingudes radials parteixen des d'aqui. Alguna d'elles porten noms d'importants militats francesos.

Baixant pels Champs-Élysées, trobem el Grand Palais i el Petit Palais. Els dos construïts amb motiu de la Exposició Universal. El Grand és un palau amb una façana clàssica que disposa d'un sostre de vidre i estàtues colosals de bronze. El Petit, semblant a l'anterior palau, allotja el Museu de les Belles Arts.


Passem a l'altra riba del Sena pel Pont Alexandre III, construït també amb motiu de la Expo. Anomenat així pel zar Alexandre III, pare de Nicolau II que va ficar la primera pedra l'any 1896. El pont s'assenta sobre un únic arc d'açer de 6m d'alçada sobre el riu. Està exhuberantment decorat amb fanals, querubins, nimfes i cavalls alats en cada extrem.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.