Brasil. Natal (I): la ciutat del sol



Durant una de les estades en Rio de Janeiro, decidim fer un paquet turístic de deu dies que ens ha de portar a coneixer les ciutats de Natal i Fortaleza. Quan hi vam anar, aquestes zones no tenien ni el nom ni les promocions que es poden veure avui en dia, en les agències, i la veritat es que va valdre molt la pena visitar-les.




Natal, ubicada en el nordest de Brasil, en la regió de Rio Grande do Norte, és el punt més oriental del continent americà, i el més proper a l'Africa (fet que es va aprofitar durant la Segona Guerra Mundial, on la ciutat va servir de base aliada en el soport de les accions sobre el continent).

El nom li ve arrel de la fundació el dia 25 de desembre de l'any 1599, per part del capità portugués Manuel Mascarenhas Homem, un any després de la construcció de la Fortaleza dos Reis Magos, de la qual en parlarem més endavant. Va ser ocupada pels holandesos, entre 1633 i 1654, que li donaren el nom de Nova Amsterdam. En els segles XVIII i XIX, la població va anar progressant, erigint-se la gran majoria de monuments i edificis històrics que presenta la ciutat avui en dia.


La ciutat, d'uns 800.000 habitants, ha crescut els últims anys com a destí turístic, i amb una temperatura mitja de 28º, el sol fa presència més de 300 dies a l'any. Les zones turístiques més importants i on estan la gran majoria d'hotels són les zones de Ponta Negra i la Via Costeira (aqui hi ha els hotels de més categoria).



L'hotel el tenim en Ponta Negra, la zona més turística i amb més ambientació nocturna de la ciutat. La seva platja, molt animada, té en un dels seus extrems el Morro do Careca, una duna d'arena blanca de gran pendent de més de 120m, rodejada per una espesa vegetació. Es una zona protegida i no es pot accedir-hi.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.