Rio de Janeiro (X): Edificis històrics

En el Centre de Rio, on hi ha la zona administrativa i finançera de la ciutat, es durant tot el dia, una ebullició de gent i vehicles. Al voltant de Cinelândia (on temps enrera es concentraven els cines més importants de la ciutat), zona amb la qual es coneix els voltants de la praça Floriano, trobem:


El Teatro Municipal, construït entre els anys 1905-09, amb un estil inspirat per la Opera de Paris.


Al costat mateix, la Biblioteca Nacional, un edifici neoclàssic de l'any 1910, centre on està dipositada el patrimoni bibliogràfic i documental del Brasil.

A pocs minuts d'aqui, caminant, podem veure també la Catedral Metropolitana, un edifici en forma cònica (106m de diàmetre en la base i 96m d'alçada) que va ser inaugurat l'any 1976. Amb capacitat per a més de 20.000 persones, de peu, destaca apart de la seva forma moderna per les vidrieres colorides. El campanari, està separat de l'edifici i també té una forme ben moderna. Ben aprop, trobem el barri de Lapa, del qual ja vam parlar en la entrada anterior.


Entre moltes esglésies, destaca la de Nossa Senhora da Candelária, de l'any 1775, realitzada pel enginyer Francisco Roscio, conservant-se només la façana original. D'estil neoclàssic, l'interior és tot de marbre amb vidrieres i obres d'art per veure.


També podem veure per la zona el Palácio Tiradentes, seu del Congrés Nacional durant el període 1926-60 i avui en dia, seu de l'Assembléia Legislativa do Estado do Rio de Janeiro. La cúpula està adornada amb escultures alegòriques que representen a la Independència i a la República del Brasil.



Al costat mateix, en plena Praça XV de Novembro, es troba el Paço Imperial, construït a finals del segle XVII.


Va ser usada com a residència dels governadors del Brasil colonial i més tard, amb la vinguda de la cort portuguesa, fugint de les tropes napoleòniques, del rei Joao VI, i dels seus descendents, els emperadors Pedro I i Pedro II. Així, durant el període 1743-1889, va ser un dels principals centres polítics del Brasil. Durant la república, va ser utilitzar com edifici de correus i telègrafs, i avui en dia, és un espai cultural amb una biblioteca, un cine i diferentes sales relacionades amb la cultura.



En plena Praça XV, trobem un portal, on hi ha la Casa do Telles (1730), que dóna lloc a la Travessa do Comércio, on podem trobar pels seus carrers estrets diferents restaurants i locals d'oci nocturn.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.