Praga (V): Karlovy Vary

Aquesta ciutat balneari, va ser fondada a mitjans del segle XIV per Carles IV. La història i llegenda diu que quan el rei estava participant en una partida de caça, quan un dels seus gossos es va perdre i caure en un manantial d'aigues calentes.

La fama li ha vingut gràcies a les fonts termals amb efectes curatius que emanen de les profunditats. Ja en el segle XVI, hi havia més de 200 allotjaments. Aqui acudiren a prendre les aigues des d'emperadors com el tsar Pere I o Francesc Josep d'Aústria, així com personatges famosos com Beethoven, Chopin, Marx, Goethe....

L'aspecte actual l'adquirí la ciutat a finals del segle XIX, seguint els models arquitectònics del pasat i del modernisme naixent. Apart, també es relaciona amb la producció de vidre i porcelana, així com festivals i concerts que es realitzen.

La ciutat permet disfrutar-la sense molt de tràfic, amb el seu centre tancat als vehicles... veure l'església de Sant Pere i Sant Pau, construïda per russos durant el segle XIX, el complexe Thermal, on es fa el festival de cine, l'imponent hotel Imperial, que es veu només arribar-hi a la ciutat.


També es pot passejar per les columnates que enmarquen les fonts termals. I finalitzar el passeig en algun dels parcs i jardins que també trobarem pel camí.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.