París (V): Notre-Dame i el Barri Llatí

Sortint a mitja tarda del Louvre, ens dirigim cap a la Île de la Cité, una illa al mig del riu Sena, on es troba la Catedral de Nôtre-Dame. D'estil gòtic, s'erigí sobre un temple romà, ficant-se la primera pedra l'any 1163 i es tardà al voltant de 170 anys en acabar-se. Aqui es coronà Napoleon Bonaparte, l'any 1804 i el funeral pel general De Gaulle, l'any 1970, entre molts altres aconteixements.

El costat oest de la catedral és la façana més popular amb les seves dues torres, de 69m d'alçada. Una vegada visitat l'interior, 387 esglaons en la torre nord et duen adalt per a disfrutar de les vistes panoràmiques.

S'accedeix a la galeria de les quimeres: aquestes estàtues són animals mitològics i van ser dissenyades per Viollet-le-Duc en el segle XIX. La més famosa és l'estirga (una au nocturna), amb la seva actitut pensativa.


Al mig de les dues torres, es veu la teulada i l'agulla al mig del creuer, dissenyada també per Viollet-le-Duc, que s'eleva fins una altura de 90 metres.

A continuació s'accedeix al campanari de la torre sud, on per una escala, es pot veure la campana major: Emmanuel. Unes altres escales et duen adalt de tota la torre i finalment es baixen per les escales de la torre sud, donant per acabada la visita.


Caminant per la part sud, es troba la rossasa sud de 13 metres de diàmetre, i en l'extrem est, els arbotants, dissenyats per Jean Ravy amb forma de ventall, de 15 metres.


Ben aprop, hi ha el Barri Llatí, a la vora del riu, amb les seves llibreries, cafès i botigues. En la zona de la Petita Atenes, tot ple de restaurants, sopem... Després de l'apat, donem un passeig pels voltants, on entre altres coses, passem per l'església gòtica de St-Séverin, que començar a construïr-se al segle XIII i que tardà encara 3 segles més en finalitzar-se. Tocant al riu, també hi ha la Conciergerie, un inmens edifici que va ser usada com a presó durant la Revolució Francesa.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.