Rio de Janeiro (VII): Maracaná, el Jardí Botànic i Lagoa

Pels amants del futbol, anar a l'Estádio do Maracanã és inel·ludible. Construït l'any 1950 degut a la disputa de la Copa del Món que es celebrà al Brasil. L'equip amfitrió va perdre amb la final davant l'Uruguai, fet que es coneix amb el Maracanaço i es disputà davant de més de 200.000 persones, xifra record encara avui d'espectadors que han vist un partit de futbol en directe.

L'estadi té forma oval i l'any 1999 va sofrir importants reformes, per allotjar el primer Mundial de Clubs de la FIFA, reduïnt així el seu aforament: passant de 140.000 a 103.000 espectadors. La visita a l'estadi inclou trepitjar els vestuaris mítics, on s'han assegut Pelé, Zico, Romário, Garrincha...

El Jardim Botânico és un dels més importants, del seu gènere, del món. Inaugurat per l'emperador Dom Pedro II a principis del segle XIX, compta amb 83ha de boscos i 54ha de zones cultivades que mostren més de 40.000 plantes i 6.000 espècies diferents. A l'entrada, un dels seus principals atractius: les Palmeiras Imperiais, plantades l'any 1809.

Molt recomanable visitar-lo. Entre els seus camins, ens trobem amb el Chafariz das Musas, una font de ferro de finals del segle XIX, amb alegories a la poèsia, la música, la ciència i a l'art. I també, com en molts punts de la ciutat, el Cristo Redentor es visible.


La Lagoa Rodrigo de Freitas és un dels barris de més categoria de la ciutat. Al voltant del llac, conviuen edificis i montanyes. Aqui és on es planta cada any, al mig del llac, l'arbre de Nadal. Tota la Lagoa es envoltada per una pista asfaltada de més de 7km on es pot passejar tranquilament: camí de vianants i esportistes, la zona també allotja diferents clubs de rem, i disposa de pistes poliesportives.



Davant del Parque da Catacumba, es troba el Morro da Catacuma amb un museu d'escultures a l'aire lliure. Un camí, d'uns 20-25 minuts s'arriba al Morro do Sacopa, on es té una vista impressionant de Lagoa, Copacabana, de la Pedra de Gávea, entre altres.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.