Rio de Janeiro (IX): barris tradicionals


En Lapa , un barri bohemi i pobre, on es mesclen totes les clases socials, trobem una mica de tot: restaurants, espais de festes nocturnes. Es un dels més populars de la ciutat. Apart, trobem coses interesants a veure, com les escales de Lapa, amb 215 esglaons que porten al Convent de Santa Teresa. Està decorada per un artista xilè, Jorge Selarón, que viu al barri, que l'ha recobert de mosaics de ceràmica de diferents colors. Començà l'any 1994 i avui en dia encara la va cuidant i redecorant-la. Ha sigut escenari de diferents videoclips, entre ells, algun d'U2.


Aprop, trobem els Arcs de Lapa, que va ser un aqüeducte inaugurat l'any 1750 pel govern colonial portuguès per abastir d'aigua a la ciutat. Amb 270m de llargaria, 64m d'alçada i 42 arcs, des de 1896 serveix de via al bondinho (un tramvia de color groc) que ens porta al barri de Santa Teresa.



Quan pugeu al bondinho, veureu que molta gent l'agafa durant el trajecte i puja al seu voltant, agafant-se de qualsevol manera per fora... així, no tenen la obligació de pagar el viatge. Santa Teresa és un barri molt tranquil, amb caserons, esglésies colonials, i inclús un castell-palau.


Flamengo és un barri residencial que disposa de la seva platja d'arena blanca, des d'on es tenen vistes magnífiques de la Bahia de Guanabará.


Colindant a aquest barri, trobem el de Botafogo, un barri tradicional on vivia l'antiga aristocràcia carioca, amb cases del segle XIX. Des d'un dels seus shoppings (centre comercial), i concretament de la seva terrassa a l'aire públic, podem veure una panoràmica de la ensenada de Botafogo, de 700 metres amb una meravellosa vista.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.