Rio de Janeiro (VIII): Ilha Fiscal

Aprop de la Estação das Barcas, hi ha l'Espaço Cultural da Marinha, un espai gratuit, on t'endinses en la història naval del Brasil a partir d'un petit museu i dues naus-museus que es poden visitar: el Destructor d'Escolta Bauru, que està al servei del pais durant els anys 1944-82, i es pot veure el paper de la marina brasilenya durant la Segona Guerra Mundial, i el submarí Riachuelo, on es pot fer-se una idea de com era la vida dins d'una nau d'aquestes característiques.


Des d'aquest lloc, també és el punt de sortida cap a la Ilha Fiscal. Previ pagament de la entrada, una goleta porta als visitants a aquesta petita illa de tant sols 5,2km quadrats, en un curt trajecte. Aqui hi ha un petit palau, en el qual el 9 de novembre de l'any 1889 es celebrà l'ultim ball de l'imperi. Dies després, el 15, la República del Brasil era proclamada i Da Fonseca es converteix en el primer president de la nova república.

Coneguda abans com la Ilha Dos Ratos, el nom ve donat per haver sigut seu de l'aduana que atenia llavors el port de la capital de l'imperi, en el segle XIX. Dom Pedro II manà construir un palau a l'arquitecte Adolpho Jose del Vecchio, l'any 1889. L'edifici resultà ser d'estil neogòtic, on destaca les seves agulles i merlets medievals que adornen la silueta del palau, i ocupa un terç de tota la illa.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.