Brasil. Fortaleza (I): Història i la ciutat

Fortaleza és la capital de l'estat de Ceará, i una de les ciutats més grans del pais, amb més de 2.300.000 habitants. Els seus origens es remonten a l'any 1649 quan una expedició holandesa va construir a la vora del riu Pajeú el Fuerte Schoonenborch per ordres de Mathias Beck amb el proposit de consolidar la presència de la corona holandesa en aquesta part d'Amèrica del Sud. El nom canvià anys després pel de Fortaleza de Nuestra Señora de la Asunción, quan els portuguesos reconqueriren la zona.

En 1726, la fortalesa va ser elevada a condició de villa, gràcies al seu desenvolupament industrial i comercial que va vindre donat per la exportació de cotó a Anglaterra. L'any 1823 passà a l'estat de ciutat per ordres de l'Emperador Pedro I de Brasil.


Avui en dia, és un important centre turístic que ofereix platjes i excursions, per tot el litoral cearenc i contrasta amb els gratacels que et trobes en la ciutat. Després de deixar les maletes en l'hotel, en la zona de la praia da Iracema, començem a coneixer una mica de la ciutat.


En el mateix barri d'Iracema, destaca l'Espaçao Cultural Dragão do Mar, inaugurat l'any 1998: ocupa una superfície de més de 30.000 metres quadrats i ofereix activitats de tot tipus: cine, teatre, concerts, planetari, museu d'art... rodejat de restaurants i bars. Ideal per a sopar i fer una copa per la nit.




El nom rendeix homenatge a un pescador que, en el segle XIX, es va negar amb els seus companys a seguir participant en el tràfic d'esclaus.



La Catedral Metropolitana de Fortaleza, situada en la Praça da Sé, va ser construïda entre els anys 1938 i 1978 per l'arquitecte francès George Maunier, inspirant-se en la catedral alemanya de Colonia. Destaca la façana principal amb les seves torres, als dos costats.





A l'endemà, el passem en el Beach Park, el parc aquàtic més gran de Sudamèrica. El complexe està al costat mateix de la platja, i també disposa d'un hotel. Res més a destacar-hi...

Temps actual en Fortaleza:

El Tiempo Fortaleza Aeroporto

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.