Praga (IV): Hradcany i Malá Strana

El barri de Hradcany està dominat pel Prazský Hrad (Castell de Praga), un inmens complexe, amb més de 1000 anys d'història, on hi ha la Catedral, museus i la seu del govern, des de mitjans del segle XX.

Sota el reinat de Carles IV, es va construïr la catedral de Sant Vitus i el castell passà a ser seu imperial. Amb els Habsburg al poder, es va construïr el Palau d'estiu i el jardí reial.


Al voltant de tres patis, en una superfície de 45ha, el castell en forma de palau, es va reconstruïr durant els anys 1753-75, per ordres de la emperadriu austriaca Maria Teresa. Un incendi produït l'any 1541 va soposar la total destrucció de Hradcany.


En el primer pati, podem veure cada hora com es produeix el canvi de guàrdia, sota grans escultures barroques de titans que s'estan enfrontant (Gegants lluitant d'Ignaz Platzer)


L'entrada al segon pati es fa per la porta de Maties (1614), on hi ha la Galeria de Pintures, amb obres de Tiziano, Tintoretto i Rubens. També hi ha la Capella de la Santa Creu, del segle XIX.

El terçer pati està dominat per la Katedrála Svatého Víta (Catedral de Sant Vitus). La construcció va tardar gairebé 600 anys, acabant-se l'any 1929. Destaca la capella de Wenceslao, la tomba dels reis txecs, així com les joies de la corona.












També podem veure el carrer de l'Or, un carrer estret amb cases colorides, on vivien orfebres. Franz Kafka va viure en una d'elles, concretament en el número 22.




Als voltants, hi ha l'església de Loreto (1626). Fondada per la llegenda de la Santa Casa de Loreto, on els àngles transportaren, l'any 1278, des de Nazaret a la localitat italiana de Loreto la casa original de l'Anunciació. Per a evitar el robatori en el seu viatge, es feren 50 rèpliques pel centre d'Europa, sent la més gran, la que es troba en Praga.

Baixant del castell, passem per Malá Strana (el Barri Petit), el barri bohemi de la ciutat, entre els seus carrers estrets i medievals, on podem veure diferents palauets i esglésies.

1 comentari :

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.